Kuchnia Funkcjonalna- odkrycie

Spacerując po Śląskiej Kępie, zgłodnieliśmy. Na szczęście byłam przygotowana- na mojej liście miejsc do odwiedzenia widniała Kuchnia Funkcjonalna. Uff… jesteśmy uratowani.
Miejsce jest ciekawe, mało standardowe. Duży wybór dań bez glutenu. Ciekawe napoje. Najlepsze lody.
 
Skusiliśmy się na tagin z dorszem, krem z sałaty z twarożkiem i rzodkiewką, lody rozmarynowe i lemoniady. 
 
Tagin wygrał- wyglądał fenomenalnie, smakował tak samo. Danie numer jeden od dawna. Krem z sałaty ciekawy, dobrze że z rzodkiewką, bo byłby nudny. Lody przecudowne, na śmietanie.  Czuć rozmaryn w idealnej ilości.  Mogliby otworzyć lodziarnię. Standardowa lemoniada świetna, ta z grejpfrutem już mniej.
 
 
Miejsce bardzo warte polecenia, taki niebanalny, nonszalancki nastrój.  Obsługa trochę zmulona. Reszta bez zarzutu.
 
Bardzo polecam!
Jakubowska 16
Warszawa
Share Post
  • Fajnie odkryc nowe miejsca w Warszawie, bo zazwyczaj z przyzwyczajenia wracam do tych samych, a przeciez kulinarna mapa stolicy ciagle zyskuje nowe adresy 🙂

    • Oj zdecydowanie warto! A do jakich miejsc wracasz? Może dla mnie będą odkryciem 🙂

Inline
Inline